Lätlasi huvitab naabrite Rail Baltic

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Läti ühe suurema päevalehe Latvijas Avize teisipäevases numbris on pikem kirjutis Rail Balticu planeerimisest piirinaabrite pool ehk Pärnumaal, artikli autor on ajakirjanik Uldis Graudins (pildil).

Graudins kohtus artiklit ette valmistades Pärnu maavanema Kalev Kaljuste ja abilinnapea Romek Kosenkraniusega ning käis Are vallas Murru külas, kus kohalikud ei taha leppida küla poolitava raudteekoridoriga. Suigus üllatas Riia ajakirjanikku OÜ Karjamõisa lihatööstus, mis väikeettevõttena on oma niši leidnud. Selgitusi jagas ettevõtte tegevjuht, kohalik elanik Enn Kuslap.

Artikli autor huvitus Pärnusse ehitatavast raudteejaamahoonest ja rõhutab, et tulevikus saab Pärnust Riiga sõita tunni ja 20 minutiga, seega üle poole lühema ajaga võrreldes bussiliiklusega. Loos on kajastatud Rail Balticu projektijuhi Miiko Perise selgituski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles