Jõulumäel tulevad viimased suusasõidud

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talve hakul veeti Jõulumäel lumi mäest rajale, nüüd hakatakse tagasi mäkke tõstma.
Talve hakul veeti Jõulumäel lumi mäest rajale, nüüd hakatakse tagasi mäkke tõstma. Foto: Urmas Luik

Selle talve omad muidugi, et valesti ei mõistetaks. Aga praegu saab Jõulumäe tervisespordikeskuse kunstlumeradadel sõita veel peaaegu nädala väga heades tingimustes vaatamata sellele, et lõoke on juba platsis ning siin-seal näeb tükikest päevitavat naiseihu.

“Hooldame veel radu, rahvas suusatab. Kui öösel külmetab ja traktor raja läbi sõidab, on suusatada selge lust,” rääkis Jõulumäe algataja ja hing Enn Tasalain. “Muide, saime mõni päev tagasi 39aastaseks. 1976. aasta 18. märtsil, kui siin esimese puu maha võtsime, oli täpselt samasugune ilm kui tänavu. Päike paistis, soe oli, vahe on vaid selles, et siis ei teadnud me kunstlumest midagi, nüüd on meil staadion ja 2,5 kilomeetrit radu valged.”

Kauaks seda rõõmu ja ilu siiski pole, sest peale trügivad nii kevad kui Jõulumäe ratta- ja jooksuvõistlused. Veel tahetakse pidada kolmapäevane Jõulumäe suusasarja lõppetapp ja siis algab … 2014 kevadel tehtud lume 2015 sügise tarbeks hoiumäkke tagasi vedamine!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles