Andres Noormets pälvis parima lavastaja tiitli

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Noormets.
Andres Noormets. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reede õhtul jagati Tallinnas rahvusooperis Estonia Eesti teatri aastaauhindu ja lavastaja auhinna võitis Pärnu Endla teatri endine lavastaja Andres Noormets.

Noormetsa tõsteti esile kolme mulluse lavastusega. Need olid lavastused „Deemonid”  (Vanemuine), „Kolm õde” (Rakvere teater) ja Endla teatri mängukavas olev „Mandel ja merihobu”.

Paidest pärit Noormets lõpetas Eesti muusikaakadeemia kõrgema lavakunstikooli 13. lennu 1988. aastal. Ta töötas näitleja ja lavastajana teatris Ugala aastatel 1988-2005 ja pärast seda 2014. aastani Pärnu Endla teatris. Praegu on Noormets lavastaja Tartu Vanemuise teatris.

Endla teatrist oli teatriauhindade jagamisele esitatud neli nominenti. Peale Noormetsa kandideeris Aigars Ozolinš kunstniku auhinnale kujunduse eest lavastuses „Meie aja kangelane”, parima naisosatäitja tiitlile kandideeris Karin Tammaru Saara osa eest lavastuses „Mandel ja merihobu” ning parima meesosatäitja tiitlile pretendeeris Tambet Seling Adami rolli eest lavastuses „Eedeni aed”.

Eesti teatriliit annab parimatele auhindu välja  1961. aastast kord aastas rahvusvahelisel teatripäeval 27. märtsil. Igale laureaadile antakse klaasikunstnik Ivo Lille loodud Theodori silm ja preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles