Pärnu läänepoolse ümbersõidu valmimine lükkub uude aastasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu läänepoolne ümbersõit tänavu valmis ei saa.
Pärnu läänepoolne ümbersõit tänavu valmis ei saa. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu läänepoolse ümbersõidu ehitus peaks maanteeameti kinnitusel valmima tuleva aasta suveks, esialgse kava kohaselt oli valmimise tähtaeg tänavune sügis.
 

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu ütles, et Pärnu läänepoolne ümbersõit Tallinna maantee ja Lihula maantee vahel peaks valmima praeguse plaani järgi tuleva aasta suveks.

"Plaanitud oli selleks sügiseks, aga siin on takistusi," ütles Kasesalu.

Töö jätkub ümbersõidul hoolimata sellest, et tee-ehitaja SIA Binders kasutas tee asfalteerimiseks Lihula maanteel madalama kvaliteediga killustikku, kui maanteeametiga sõlmitud lepingus oli ette nähtud.

Kasesalu sõnul asfalteeriti madalama kvaliteediga killustikuga tee katselõiku, mis moodustab kahekümnendiku selle tee ulatusest. Millal uus killustik saabuda võiks, pole Kasesalu sõnul veel otsustatud.

Juunis sai Eesti ehitusettevõtte Koger & Partnerid asemel Pärnu läänepoolset ringteed ehitava konsortsiumi juhtpartneriks Läti tee-ehitusettevõte SIA Binders.

Kasesalu sõnul puudutas muutus eelkõige ettevõtete konsortsiumisiseseid suhteid. "Meil on konkreetne kehtiv leping konsortsiumiga. Meie jaoks muutus see, kuhu raha kanname," selgitas Kasesalu.

Varem on maanteeamet teada andnud, et juhtivpartner vahetus osalt seetõttu, et amet ei olnud tööde kulgemisega rahul. Objekti valmimist on takistanud 70 meetri pikkuse Sauga jõe uue silla ehitamisega seonduv.

Via Baltica Ehitajate tee lõigu puhul saabub valmimistähtaeg järgmise aasta sügisel.

Pärnu läänepoolne ümbersõit Tallinna maantee ja Lihula maantee vahel valmib 85,8 miljoni krooniga, Ehitajate tee ehituslepingu maht on 247,7 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles