Kalev paneb Pärnus oma kommipoe kinni

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimaseid päevi tegutseva Kalevi firmakaupluse riiulitel haigutab tühjus.
Viimaseid päevi tegutseva Kalevi firmakaupluse riiulitel haigutab tühjus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna paneb Pärnus uksed kinni kümme aastat tegutsenud maiustustetootja Kalevi firmakauplus.

Mitu kauplusekülastajat, kes eile õhtul üle poe ukseläve astusid ja pooltühje riiuleid tunnistasid, olid imestunud, et linna ainuke kommimüügile spetsialiseerunud pood ootamatult suletakse.

Rõõmu poe sulgemisest on sel nädalal olnud vaid nii palju, et tühjendusmüügil saab maiustusi kolmandiku võrra odavamalt.

Et aadressi järgi Rüütli tänaval, kuid sissepääsuga Vanapargi tänavalt kauplus uksed peab sulgema, on AS Kalev Chocolate Factory uute juhtide otsus.

„Kalev on põhjalikult analüüsinud oma jaekaupluste võrgu arengut ja majandustulemusi ning selle põhjal jõudsime otsuseni lõpetada kaupluste opereerimise seal, kus majandustulemused on olnud ettevõttele ebarahuldavad,“ ütles AS Kalev Chocolate Factory kommunikatsioonijuht Ruth Roht.

Rohti sõnutsi pole Pärnu kauplus ainus, mis tegevuse lõpetab. „Käimasoleva protsessi käigus suletakse üle Eesti kokku kuus kauplust,“ märkis ta.

Pärast firmapoe sulgemist saab Kalevi tooteid osta tavalistest kauplustest ja kioskitest, kus neil tuleb kõrvuti seista teiste maiustustetootjate kraamiga. Maiusesõpradele jääb siiski lootus, et Kalevi eksklusiivsema toodanguna valmivad käsitööšokolaadid ja martsipanikujud Pärnust ei kao.

„Meil on käimas läbirääkimised ühe Kalevi Pärnu kaupluse töötajaga, kes soovib jätkata meie toodete müüki Pärnus, nii et loodetavasti saab edaspidigi osta Pärnus neid maiustusi, mida kaubandusketid oma sortimendis ei paku,“ ütles Roht.

Kalevi firmapood Kalevi Kodu alustas Pärnus bussijaama kõrval tegevust 1995. aastal. Viis aastat tagasi kolis kauplus Rüütli tänavale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles