Narkoärikas ei pääsenud enne tähtaega vanglast välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecstasy tabletid.
Ecstasy tabletid. Foto: AFP / Scanpix.

Harju maakohus ei vabastanud reedel ennetähtaegselt vanglast narkoäri ajamise eest pikka vangistust kandvat meest.

Kohus nõustus prokuröri ja kriminaalhooldajaga, kes leidsid samuti, et raske uimastikuriteo sooritanud 37aastane Aleksandr Dmitruk peab vanglas karistust edasi kandma.

Viimati keeldus kohus Dmitruki ennetähtaegselt vabastamast möödunud aasta novembri alguses.

Pärnu maakohus mõistis Dmitruki 2007. aasta märtsis süüdi korduvas suures koguses narkootiliste ainetega äritsemises ning määras talle viis aastat ja kuus kuud vangistust. Samas liitis kohus Dmitruki vangistusele otsa varasema kandmata karistuse, mistõttu tema lõplikuks vangistuseks jäi viis aastat, kaheksa kuud ja 15 päeva.

Samuti mõistis kohus Dmitrukilt esimese astme kuriteo eest riigile 9000 krooni sundraha ning ligi 20 000 krooni kohtu- ja ekspertiisikulusid.

Süüdistuse järgi leiti Dmitruki kodus Tallinnas Õismäe teel läbiotsimisel 4,6 grammi marihuaanat, ligi 90 grammi amfetamiini ning 19 ecstasy-tabletti.

Mehe garaažist Tallinnas Kotka tänaval leidsid politseinikud 1,3 kilogrammi amfetamiini, 64 ecstasy-tabletti, 362 grammi marihuaanat ning ligi seitse grammi kokaiini.

Dmitruk tabati 2006. aasta oktoobris seoses sama aasta kevadel Pärnus ühe narkosõltlase surmaga lõppenud narkoärijuhtumi uurimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles