Pärnumaal tabati tosin roolijoodikut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Politsei tabas eelmise nädala lõpul Pärnumaal 12 joobes autojuhti.

Lääne prefektuuri haldusalal tabati kokku 34 joobes juhti, kellest üks otsustas politsei eest põgeneda ja kelle peatamiseks pidid politseinikud tulistama puruks sõiduki rehvi.

Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo juht Kalvi Almosen ütles, et sel korral keegi inimestest küll vigastada ei saanud, kuid on kurb tõdeda, et jätkuvalt on neid, kes nii kaasliiklejate kui enda elust ja tervisest põrmugi ei hooli.

„Purjus peaga rooli istumisel ei ole ühtegi õigustust. Kaasliiklejate tervise ja elu ohtu seadmisel ei saagi seda olla. Igal teol on tagajärg ning politseipoolseid karistusi võib sellistes sündmustes isegi leebeks pidada, sest tervisest ja elust kallimat ei ole meil kellelgi. Seetõttu tuletan meelde ja julgustan kõiki joobes juhtidest politseile teada andma, sest turvaline liiklemine on meie ühine eesmärk,“ lausus Almosen.

Isikut, kes juhib mootorsõidukit alkoholi tarvitanuna, karistatakse lähtudes joobeseisundist väärteokorras kuni 18 00-kroonise rahatrahvi, aresti või sõiduki juhtimise õiguse äravõtmisega kuni ühe aastani.

Karistusseadustik näeb sama teo eest ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles