Kiiruskaamerad jõuavad Pärnumaale kahe kuu pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel Koigil.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel Koigil. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Maanteeamet paigaldab Tallinna-Pärnu-Ikla maanteele tänavu uued kiiruskaamerate kabiinid, lepingu kohaselt peavad kabiinid püsti olema hiljemalt novembri lõpuks. 

"Hetkel projekteeritakse mõõtekabiinide asukohti," kinnitas maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Timo Vijar BNSile. "Hankelepingu kohaselt peab mõõtekabiinide tarnija olema valmis paigaldama kõik mõõtekabiinid käesoleva aasta novembri lõpuks."  

Tänavu Tallinna-Pärnu-Ikla ja Taliinna-Tartu maantee äärde paigaldatavate mõõtekabiinide täpne arv ja paigaldamise aeg sõltuvad Vijari sõnul eelkõige elektriliitumiste valmimisajast mõõtekabiinide asukohtades.

Maanteeamet sõlmis riigihanke tulemusena lepingu firmaga Alarmtec 14 mõõtekabiini paigaldamiseks. Kaheksa neist paigaldatakse Tallinna-Pärnu-Ikla maanteele, kuus Tallinna-Tartu maanteele. Kõik 14 kabiini tänavu siiski püsti ei pruugi saada.

Kaheksa uut kiiruskaamera mõõtekabiini on plaanis panna Tallinna-Pärnu-Ikla maantee Pärnu maakonna liiklusohtlikesse kohtadesse Jädivere-Pärnu ja Pärnu-Uulu vahel.

Maanteeamet kiiruskaamerate kabiinide täpseid asukohti veel ei avalda. "Asukohad on lõplikult lukus alles siis, kui projektid on valmis ja maanteeameti poolt kooskõlastatud. Teavitamisega alustame, kui vundamendid paigas,“ ütles Vijar Pärnu Postimehele.   

Tallinna-Pärnu maanteel Pärnu maakonna piirist Pärnu linna piirini on viimase viie aasta jooksul olnud 75 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles hukkus 14 inimest.  "Viimased andmed Are püsiloenduspunktist näitavad, et lubatud sõidukiirust ületab 47% sõidukitest,“ on Vijar varem Pärnumaale planeeritavate kiiruskaamerate asukohavalikut kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles