Lavassaare külaselts avas kaubamajas talguhooaja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Kaubamaja kolimise talgutel oli naiste, meeste ja lastega kokku väljas oma 30 inimest,” ütleb Lavassaare külaseltsi juhatuse liige Merle Lillak külamaja uksel.
”Kaubamaja kolimise talgutel oli naiste, meeste ja lastega kokku väljas oma 30 inimest,” ütleb Lavassaare külaseltsi juhatuse liige Merle Lillak külamaja uksel. Foto: Ants Liigus

Lavassaare külaseltsi esindajad hüüdsid koos Lindi külaseltsiga laupäeval pealinnas messil “Tulge maale!”, nädal varem tegid nad aga kohapeal talgud, kolides Tootsi Turbale jalgujäämise hirmus oma kaubamaja kraami külamajja.

See oli nagu sissejuhatus ühistöö hooajale, mis jätkub tuleval pühapäeval külaseltsi “Muru talgutega”: külamaja ümbrus tehakse korda ja külvatakse muruseemet. Ülemaalise „Teeme ära!“ ajal kasib alevirahvas eesotsas külaseltsi liikmetega Lavassaare pale talveräämast puhtaks.

Aiapidamise usku

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles