Juhtkiri: Kolm valget ja üks must hobune

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linnavalitsuse uue koosseisu valimist ei saatnud laiem ärevus ega pinge, pigem oli see rutiinne toiming, mis tuli ära teha. Linnavalitsuse liikme staatus on mingil põhjusel kaotanud glamuuri. Võimalik, et selle põhjustas varasema meeri Toomas Kivimägi isik, mis varjutas linnavalitsuse ülejäänud koosseisu, kõnelemata järglastest.

Päris tuimalt uus linnavalitsus kokku küll ei saanud, sest IRLi kohalike liikmete vahelt on must kass läbi jooksnud ja avalikult vaenutsevate leeridena tegutsemine erakonna niigi närba seisu ei paranda.

Teine üsna märgilise tähendusega fakt on see, et Toomas Kivimägi valimisliidus ei leidunud ühtegi n-ö omainimest, kes võiks koalitsioonilepingus märgitud abilinnapea toolile istuda. See tingiski Rainer Aaviku importimise. Aaviku liitumine valimisliiduga on formaalne ja tehtud ainult selleks, et võimuleppe tingimusi täita. Pärnu valijad Aavikule mandaati pole andnud ja üldse on tema isik Pärnu kontekstis tundmatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles