Rääma prügila koostootmisjaama rajab Doranova Baltic

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääma prügila.
Rääma prügila. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Mainor Gruppi kuuluv Doranova Baltic OÜ rajab enda teatel suletavasse Rääma prügilasse Pärnus alltöövõtu korras elektri ja soojuse koostootmisjaama, mis on Eestis järjekorras juba neljas prügilatest pärit alternatiivenergiat kasutav koostootmisjaam.

„Doranova Balticu jaoks tähendab Rääma prügila kombijaama rajamine sisenemist uue tegijana siinsete keskkonnaprojektide turule, mis on meile oluliseks verstapostiks,“ lausus Doranova Baltic OÜ juhatuse liige Margus Nõlvak. „Samas annavad ettevõtte omanikeringist pärit kogemused ja tugev seljatagune kindlust taastuvenergia valdkonnas edasisigi samme teha," lisas ta.

Soome päritolu Doranova Baltic OÜ omanikfirma Doranova OY on Nõlvaku sõnul 15 aastat tuntud innovaatilise keskkonnaettevõttena.

Nõlvaku sõnade järgi on elektri ja soojuse koostootmisjaama rajamine Rääma prügilasse vaid üks osa prügila suuremahulistest sulgemistöödest, mida teostab peatöövõtja Nordecon Infra AS.

Nordecon Infra ASi insenerehituse divisjonijuht Reedik Raudla teatel valmib kombijaama kompleks aprillis 2011.

Rääma prügilasse lõpetati jäätmete ladestamine 2006. aasta juunis ning 2008. aasta lõpus allkirjastas keskkonnainvesteeringute keskuse juhatus rahastusotsuse, mille alusel eraldati Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist prügila sulgemistöödeks ligi 130 miljonit krooni.

Praegu töötavad koostootmisjamad Tallinna prügilas ja suletud Pääsküla prügilas, kolmas kombijaam Uikala prügilas pole käivitunud.

Doranova Baltic OÜ on loodud Soome firma Doranova OY ning Mainor ASi tütarettevõttena. Mainori osalus Doranova Baltic OÜs on 40 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles