Hakkaja õpetaja valdab puu- ja metallitöödki

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roigaspingi jalad said halvasti paigaldatud, käsitööõpetaja Inger Vahuvee pilgu all tuleb need uuesti panna.
Roigaspingi jalad said halvasti paigaldatud, käsitööõpetaja Inger Vahuvee pilgu all tuleb need uuesti panna. Foto: Urmas Luik

“Mis meil siin on? Taldlihvija on praegu remondis. Keerukamaid detaile tikksaega ei tee, muidugi oleks hädasti vaja lintsaagi. On puiduhöövel-paksusmasin ja saepink, aga nende taha lasen ainult vanemaid poisse, keda usaldan,” seletab särtsaka olemisega tööõpetusõpetaja Inger Vahuvee.

Tuleb välja, et Tõstamaa keskkooli poiste töö- ja tehnoloogia õpperuumis juhendab noorukeid juba kolmandat aastat naisõpetaja Inger Vahuvee. Tõstamaal sirgunud ja 1999. aastast kohalikus keskkoolis käsitööd ja kodundust õpetanud Ingerile tehti kolm aastat tagasi koolis ettepanek hakata poisse juhendama. Alguses 5.–7. klassini, hiljem lisandusid 8. ja 9. klassi noormehed.

“Maakohas pole poiste tööõpetuse õpetajaid võtta. See on üleriigiline probleem. Tunde on vähe, nädalas kaheksa–üheksa, pole täiskoormust pakkuda,” räägib Inger, lisades: “Mulle endale meeldib, seepärast julgesin pakkumise vastu võtta.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles