Telekonkurss „Laulukarussell“ keerleb laupäeval Pärnus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Laulukarusselli” saatejuht Andero Ermel juhtis lauluvõistlust ka kaks aastat tagasi.
“Laulukarusselli” saatejuht Andero Ermel juhtis lauluvõistlust ka kaks aastat tagasi. Foto: ERR

Pikima traditsiooniga lauljate konkurss, Eesti Televisiooni “Laulukarussell” jõuab sel laupäeval Pärnu kontserdimajja. Piirkondlike võitjate esinemist näitavate telesaadete avalike salvestustega tehti algust eelmisel nädalavahetusel Jõhvis.

18. aastat keerlev Eesti Televisiooni “Laulukarussell” esitleb maakondade ja linnade parimaid lauljaid sel aastal koostöös Eesti Kontserdiga, kes omalt poolt toob lavale küll põgusad, kuid vaimustavad kohtumised klassikalise muusika interpreetidega. Kontserte juhivad Andero Ermel Tallinna Linnateatrist ja Meelis Kompus ETVst.

Pärnu kontserdimajas astuvad lavale Lääne-, Saare- ja Hiiumaa, Pärnu linna ja Pärnumaa ning Viljandi linna ja Viljandimaa 24 lauljat, kes võistlevad kolmes vanuserühmas.

Tänavuse „Laulukarusselli“ saated salvestatakse väljaspool stuudiot, Eesti parimates kontserdimajades. Finaalsaate salvestus tuuakse Pärnumaa inimestele koju kätte, kuna see toimub 8. jaanuaril Pärnu kontserdimajas.

„Laulukarusselli“ koordinaator Eve Viilup nimetas telestuudiost väljakolimist väga positiivseks. „Laps on harjunud laulma laval ja saalist toetab teda publik. Pole enam sellist närveldamist nagu stuudios, kus kaamerad surisevad ja teleinimesed ringi askeldavad,“ märkis ta. „Tundub, et tänavune korraldus õigustab end ja lapselegi on see loomulikum keskkond kui stuudio.“

Viilupi sõnutsi läks esimene avalik lindistus Jõhvi kontserdimajas erakorraliselt hästi. „Oli pikk päev. Keegi ei väsinud ära ja tehniliseltki läks samuti väga ladusalt,“ märkis ta.

Viilupi arvates on „Laulukarussell“ üks demokraatlikumaid lauluvõistlusi. „Kõik piirkonnad teevad ju ise oma valikud, kes neid esindab. Meie omalt poolt anname ainult ette võistlusreeglistiku,“ sõnas ta. „Selle lauluvõistlusega saab väärtustatud lauluõpetajate, laululaste ja nende koduste töö. Meie nopime ju ainult vilju,“ ütles Viilup.

Telestuudiost väljakolimist hindas positiivselt ka Pärnu tunnustatud lauluõpetaja Toomas Voll, kes on oma õpilastega osalenud sellel lauluvõistlusel esimesest korrast alates. „Kontserdimajades toimuvate avalike lindistustega tullakse inimestele lähemale ja igaüks saab neid salvestusi ise vaatama tulla. Lava ja publik mõjub lastele emotsionaalselt paremini kui stuudio,“ selgitas ta.

Volli sõnutsi on aasta-aastalt lauljate tase tõusnud ja üldine nivoo võimsam. „Üldse on solisti õpe praeguses ajas väga populaarne,“ sõnas Voll, kelle juhendamisel astub laupäeval Pärnu kontserdimaja laval võistlustulle koguni kolm laululast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles