Mis mees see on, kes rahvamuusikaga intrigeerib

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Olev Muska ütleb, et alles nüüd, 30 aastat hiljem, on tema krutskitega loodud heliplaadi vastu tõeline huvi tärganud.
Muusik Olev Muska ütleb, et alles nüüd, 30 aastat hiljem, on tema krutskitega loodud heliplaadi vastu tõeline huvi tärganud. Foto: Margus Haav / Sakala

Pärnumaa juurtega muusik ja kunstnik Olev Muska tuli Eestisse Viljandi etnofolgile oma loomingut tutvustama ja üllatus siinsest suurest huvist selle vastu.

Kohtume Olev Muskaga Kaubamajakas, kus ta on äsja Apollos raamatuid uudistanud ja neid kokku ostnud. Meie kohtumine leiab aset pärast Viljandis toimunud esimest elektroonilise pärimusmuusika festivali, kuhu korraldajad kutsusid Austraalia eestlase Muska tutvustama oma 1985. aastal Austraalias välja antud plaadi “Old Estonian Walzes” sünnilugu.

Olev Muska plaadilt kõlav muusika mõjub värske ja intrigeerivana, isepäisenagi, tekitades konservatiivsel kuulajal küsimuse, kas nii võib, ja uuendusmeelsel üllatuse: oo, ka nii võib!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles