Pärnumaal Libatses alustab tööd uudne kiiruskaamera

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn-Pärnu-Ikla maanteele Libatsesse paigaldatud uudne kiiruskaamera pannakse tööle täna pealelõunal.
Tallinn-Pärnu-Ikla maanteele Libatsesse paigaldatud uudne kiiruskaamera pannakse tööle täna pealelõunal. Foto: Mailiis Ollino

Täna pärastlõunal alustab Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Libatses tööd uudne kiiruskaamera, mis esimest korda mõõdab riigimaanteel kiirust mõlemal sõidusuunal.

Samasugune kaamera alustab tööd Tallinna-Narva maanteel Rannus. Mõlemad kiiruskaamerad lülitatakse sisse kell 13.

„Esimest korda hakatakse riigimaanteedel samast kabiinist mõõtma mõlemas sõidusuunas liiklejate kiirust,“ selgitas maanteeameti liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Siim Vaikmaa. „Mõlemad statsionaarsete kiiruskaamerate kabiinid erinevad seni riigimaanteede äärde paigaldatutest ja on sarnased Tallinna omadega."

Vaikmaa lisas, et mõlemasse kabiini on paigaldatud kaks kaamerat, mille töö põhimõte sarnaneb seniste kaamerate omaga. Üks selline kaamera alustab tööd Tallinna-Narva maantee 127,6 kilomeetril Rannus ja teine Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 95,1 kilomeetril Libatses. Mõlemal lõigul on lubatud suurim sõidukiirus 70 kilomeetrit tunnis.

Kiiruskaamerate ette on paigaldatud automaatkontrolli hoiatusmärgid.

Kaamerate asukohtade valikul on silmas peetud inimkannatanutega liiklusõnnetuste statistikat viimasel viiel aastal, liiklussagedust, sõidukite kiirust sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid. 

Liiklusohtlikes paikades hinnatakse kiiruskaamera otstarbekust koos muude ohutusmeetmetega ja kaamerad paigaldatakse kohtadesse, kus sõidukiirus ületab oluliselt lubatut ja kaamera on hinnanguliselt efektiivseim meede liiklusohutuse parandamiseks.

Kiiruskaamerate mõõtekabiinid ja kaamerad paigaldas riigihanke võitja AS Alarmtec. Töö maksumus on 265 000 eurot, millele nelja aasta jooksul lisanduvad hooldus- ja taatluskulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles