Maksuamet kontrollib üüritulu kaebuste põhjal

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus on salasigarettide osa 12 protsenti.
Pärnus on salasigarettide osa 12 protsenti. Foto: Toomas Huik / PM

Maksu- ja tolliamet (MTA) kontrollib üüritulu deklareerimist peamiselt kaebusi ja deklaratsioone kõrvutades, korteris elavaid inimesi kontrollida ei ole kavas.

Neljapäeval Pärnus maksuameti selle aasta kontrollsuundi ja -valdkondi tutvustades ütles kontrolliosakonna juhataja Jaanus Värk, et MTA prioriteedid on kütus, ehitus, sõidukid, tagastusnõuded, võitlus käibemaksupettustega ja ümbrikupalga vastane võitlus. Küsimusele, kas prioriteetide hulka kuulub üüritulu deklareeriminegi, vastas peadirektor Marek Helm, et amet on probleemi teadvustanud ja liigub lahenduseni samm-sammult.

“Kui, siis tegutseme registripõhiselt, mitte ukselt uksele käies,” ütles Helm. MTA teabetalituse juhataja Piia Viks lisas, et vihjete arv üüritulu kontrollimiseks on kahekordistunud ja üüritulu varjaja selgub siis, kui kahtlustatav deklaratsiooni esitab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles