Are valla kolm küla nõuavad Rail Balticu koridori võrdlust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru küla elanik Enn Kuslap näitab murelikult kohta, kuhu valitsuskabineti tehtud otsuse põhjal tuleb Rail Balticu variant 5C, mis poolitab külad, põllud ja tootmishooned.
Murru küla elanik Enn Kuslap näitab murelikult kohta, kuhu valitsuskabineti tehtud otsuse põhjal tuleb Rail Balticu variant 5C, mis poolitab külad, põllud ja tootmishooned. Foto: Ants Liigus

Are valla Murru, Võlla ja Suigu küla elanikud ei lepi valitsuse otsusega, mis eiras kogukonna arvamust Rail Balticu raudteekoridori valikul ja eelistas kohalikele sobimatut põhjendamata varianti.

Eelmine valitsus toetas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning konsultantide esitatud Rail Balticu trassieelistust ja kinnitas selle oma istungil. Ometi oli Pärnu maakonnas otsustatud jätkata ühe variandiga, et hoida selle valikuga kokku hinnanguliselt 11 miljonit eurot.

Seega jäi valitsuse otsuse kohaselt päevakorda vaid üks ja ainuvõimalik variant 5C, mis poolitab ajalooliselt kujunenud kogukondi ja viib läbi Tootsi Suursoo. Kõrvale jäeti tollase maavanema Andres Metsoja arvamus, et parim variant on 5D.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles