Siil pälvis Austria telekanali tähelepanu

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius rääkis, miks ta Kaitseliiduga liitus.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius rääkis, miks ta Kaitseliiduga liitus. Foto: Karri Kaas

Kuuldused väiksest ja vaprast Eesti rahvast ja siin korraldatavast laiahaardelisest Siili õppusest on jõudnud Austriasse. Eile tulid nende rahvusliku telekanali ORF esindajad uurima, kes on vabatahtlikult Kaitseliitu astuvad inimesed ja miks nad seda teevad.

„Mõistagi oleme Ida-Euroopas toimuvast väga huvitatud,“ märkis ORFi reporter Nicole Kampl. „Oleme lugenud, et Balti riigid ja Poola on Venemaa võimaliku agressiooni pärast väga mures.“

Ja ehkki austerlased oma neutraliteedile panustades Kampli sõnutsi otseselt Vene hirmu ei taju, õigupoolest ollakse veendunud, et Venemaa neid ei ähvarda, on välispoliitika sealgi teravalt päevakorral. „See pole ju ainult Venemaa ja Ukraina vaheline probleem,“ kinnitas Kampl. Ta rõhutas, et Ukraina jääb Austriast umbes niisama kaugele, kui on maad Austria läänepiirist idapiirini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles