Kalev Vilgats: Karm pettus Pärnumaal hambaravihüvitistega

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Alljärgnev lugu võib tunduda uskumatu, kui laual ei oleks dokumenti, mis usku kinnitaks. Pärnumaa elanik X, kelle eestkoste all on sügava puudega Y, esitas hambaraviteenuse pakkujale soovi hambaproteeside saamiseks. Mõlemal oli õigus saada hambaproteeside hüvitist, selleks esitati teenuse osutaja kaudu avaldus.

Mõlemalt patsiendilt võeti proteeside valmistamiseks jäljendid ja need olid arstil olemaski, aga mitmel põhjusel proteeside tellimiseni ei jõutud. Vaid X-il kinnitati 11. ja 12. hamba kroone maksumusega 50 eurot, mis on käsitletav hambaproteeside teenusena.

Kui X juhuslikult uuris haigekassast nende hüvitise olemasolu, selgus tõik, et raha on töö eest välja makstud. X otsustas jälgi ajada ja esitas 23. jaanuaril 2015 Eesti haigekassa Pärnu osakonnale hambaproteeside hüvitise kolmeaastase limiidi alusetu ärakasutamise ja arvete või kassatšekkide mittesaamise tõttu avalduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles