Reedel saab supelrand suveküpseks

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranna puhtuse eest hea seisva Kesklinna Pargid OÜ juhataja Kalju Villota kinnitusel ollakse ettevalmistustöödega graafikus ning reedel võib kõik see mees ja naine randa kolida.
Ranna puhtuse eest hea seisva Kesklinna Pargid OÜ juhataja Kalju Villota kinnitusel ollakse ettevalmistustöödega graafikus ning reedel võib kõik see mees ja naine randa kolida. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu keskranna liivale laudteed laotava traktori juures asjatavast Kesklinna Pargid OÜ töödejuhatajast Kalju Villotast õhkub täna, kolm päeva enne seda, kui Pärnu rannad suvehooajaks avatud peavad olema, enesekindlust. “Jõuame kõik valmis,” kinnitab ta.

Liiv on siledaks lükatud ja korra läbigi sõelutud. “Kaks nädalat suur buldooser lükkas siin, kütusekulu oli 240 liitrit päevas,” peab Villota kulude ja tehtud tööde üle täpset arvet. Randa uhutud puunotid ja muu modru on minema veetud. “Ikka mitusada tonni seda mererohtu, liivasoga ja puitu,” lisab ta.

Läinud reedel pandi vetelpäästetornid paika. Kiiged ja pingireadki on oma koha leidnud. Esmaspäeval saadi ühele poole laudteede laotamisega. Homme veetakse kabiinid rannaliivale ja siis nagu olekski peamised tööd tehtud. Nii keskrannas kui väiksemates, satelliitrandades, kus pingid, prügikastid ja riietuskabiinid on supelsakste vastuvõtuks juba valmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles