Juhtkiri: Muuseumiööst kvartalipeoks

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Täna toimub üleeuroopaline muuseumiöö kuuendat korda. Kui arvestada, kui populaarseks on see varasematel aastatel osutunud, siis võiks loota, et nüüdki leiavad paljud huvilised tee Pärnu muuseumisse Aida tänaval või Koidula muuseumisse Jannseni uulitsas. On ju ilm ikkagi kevadine, muuseumid hilisõhtuni avatud ja muuseumipiletit ei pea ostma.

Rääkides puhtalt muuseumide tegevusest nii Pärnus kui Pärnumaal tervikuna, on muuseumiöö siin jalad korralikult alla saanud ja heaks traditsiooniks muutunud. Eelmisel aastal külastas Pärnu muuseumi 1428 ja Koidula muuseumi 225 külastajat ning Pärnu muuseum loodab, et tänavu õnnestub see arv ületada.

Nüüd oleks paras aeg hakata muuseumiööd veidi laiemalt vaatama. Aida ja Põhja tänavale, Martensi plats kaasa arvatud, on kerkinud uus linnasüda kaubamajade, kontserdimaja ja kinoga. Muuseumiöö ei tähenda loomuldasa ainult ajalooga tegelemist, pigem silla ehitamist mineviku ja tänapäeva vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles