Inspektoritele on vesi paksem kui veri

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operatsioon on vajalik selleks, et paadid istuksid aastate pärastki merelt tulles kalakoorma raskuse all sügavalt vees.
Operatsioon on vajalik selleks, et paadid istuksid aastate pärastki merelt tulles kalakoorma raskuse all sügavalt vees. Foto: Leili Tuul

“Number kuuskümmend, avamere mõrd, üle kolme meetri,” annab Pärnumaa keskkonnainspektsiooni nõupidamisteruumi üles seatud staabi lauale asetatud raadiosaatja raginal informatsiooni, millest vaid asjassepuutuvad täpselt sotti saavad.

Neid asjassepuutuvaid on palju. Käimas on suurim kalastajate ja püügivahendite kontroll, mida siinmail nähtud. Kaks päeva kestvaks operatsiooniks “Liivi lahe kevad 2015” on oma jõud ühendanud keskkonnainspektsiooni inspektorid üle riigi, veterinaar- ja toiduamet ning politsei- ja piirivalveamet. Kokku pealt poolesaja ametniku.

Mitte et kohalikel inspektoritel oleks raske oma küla mehi kontrollida ja korrale kutsuda, sellist hirmu keskkonnainspektsiooni Pärnumaa büroo juhataja Alvar Vallau selgitusel pole. “Inspektorid on meil nii kanged, et kui vaja, teevad oma isale ka trahvi ära,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles