Pank nõuab taas Pärnu parkimismaja arendaja pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja ehitus on pikaks ajaks toppama jäänud.
Parkimismaja ehitus on pikaks ajaks toppama jäänud. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

AS Unicredit Bank Eesti filiaal esitas taas pankrotiavalduse Pärnu kesklinnas parkimismaja arendanud OÜ Win Marketsi vastu.

Win Marketsi suhtes esitas 24. septembril pankrotiavalduse Unicredit Bank Eesti, Pärnu linnavalitsusel ei ole vajadust täiendavat avaldust esitada, ütles linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Pank nõudis arendaja pankrotti ka mullu novembris, kuid tänavu jaanuaris loobus sellest.

Varasema info kohaselt plaanis Pärnu linnavalitsus või mõni ettevõtte võlausaldaja pankrotiavalduse esitamist juba augusti lõpus. Augusti keskel ei allkirjastanud linnavalitsus ja Win Markets notari juures omavahelisi kokkuleppeid.

Lepingute ja kokkulepete notariaalne allkirjastamine jäi toimumata, sest ehitusettevõtte Nordecon International tütarfirma Eston Ehitus ei ole saavutanud kokkulepet Win Marketsi osade omandamise osas, kommenteeris Nordecon International ASi juhatuse liige Priit Tiru toona meedias.

9. augustil nõustus Pärnu linnavalitsus parkimismaja hoonestusõiguse lepingu muutmisega, seades parkimismaja valmimise uueks tähtajaks järgmise aasta 28. veebruari. Pikendamise tingimuseks seati, et enne 19. augustiks kavandatud hoonestusõiguse lepingu muudatusi ja servituudilepingu sõlmimist kannab parkimismaja arendaja Win Markets üle miljoni leppetrahvi ja 1 038 642 krooni parkimismaja sissesõidurambi servituuditasu.

"Me oleme seadnud tingimused ja terve kevade neist tingimustest rääkinud, kuid ei ole kokkuleppele jõudnud," rääkis juuli lõpul BNSile Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius.

Unicredit on varem nõudnud ka südalinnas parkimismajaga kõrvuti asetseva uue kaubanduskeskuse Pärnu Keskuse pankrotti, selle omanik Aida Partnerid OÜ andis sisse aga saneerimisavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles