Ühisreid Liivi lahel tõi välja hulga puudusi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahepäevase ühisreidi käigus kontrollis keskkonnainspektsioon 284 püügivahendit.
Kahepäevase ühisreidi käigus kontrollis keskkonnainspektsioon 284 püügivahendit. Foto: Urmas Luik

Keskkonnainspektsioon ja politsei korraldasid eelmisel nädalal Liivi lahel kahepäevase ühisoperatsiooni, mis andis sealsest püügitegevusest ülevaate ja tõi välja hulga puudusi. Reidil kaardistati ja kontrolliti 284 püügivahendit, millest üle poolesaja puhul ilmnes püüginõuete rikkumine või selgitamist vajav asjaolu.

Püügivahendite asukohad fikseeriti, nende märgistuse abil leiti püügiloa omanik ja võrreldi andmeid loale kirjapandutega. Kontrollimisel tuvastati 13 juhtumit, kus püüti vahendiga, mida polnud loale märgitud, kümnel juhul oli püügil lubatust suurem arv püügivahendeid. Samuti avastati kuus selguseta kuuluvusega püügivahendit või selle osa, vahendas keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul.

Muu hulgas avastati kahtlane mõrd, mis oli plaanis järgmisel päeval välja võtta, kuid see „kadus“ öö jooksul püügilt. Püügivahendile kinnitatud märgistuse tunnus on teada ja omanikuga võetakse kindlasti ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles