Noore naise hingel lasub tahtmatu kuritöö paine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Iial ei tea inimesed kõike neist, kes nende ümber elavad. Mõnel on hingel kohutavaid saladusi, mida nad kardavad ka ise. Näiteks varjutab noore naise Aile päevi üks tegu neiuks sirgumise eas, kui ta haaras noa enesekaitseks. See leidis aset kevadel, mil kased oma heleroheliste lehtede lõhnaga pillavalt ringi käisid. Aile akna taga kasvas kask. Noor naine ei salli enam kaski ja … mehi.

Aile kodune elu ei erinenud vana kahekorruselise puumaja teiste korterielanike omast: pidevad joomingud, napsisõprade hordid ja mõistagi naised, kes olid nõus joodikuga amelema. Aile, tema vanem õde ja vanem vend kasvasid sellise elu sees.

Lastekaitsetöötajail oli hais ninas, aga kodustel külaskäikudel hoidsid lapsed isa-emaga ühte – kõik on korras, piire ei ületata, no on joomist, aga lapsed õpivad hästi. Lapsed kartsid tunnistada tõde, sest siis tulnuks lastekodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles