Münte saab paberrahaks vahetada tasuta

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mündilugemismasinaga ümberkäimine on ülilihtne, kuid valemüntidega seda petta ei õnnestu, tõdes Nordea Pärnu kontori juhataja Mati Tiimus.
Mündilugemismasinaga ümberkäimine on ülilihtne, kuid valemüntidega seda petta ei õnnestu, tõdes Nordea Pärnu kontori juhataja Mati Tiimus. Foto: Ants Liigus

Tänasest aasta lõpuni ei küsi pangad klientidelt teenustasu, kui nood oma hoiupõrssa sisu või taskutesse-sahtlitesse kogunenud sendivaru kroonideks vahetada soovivad.

Kui seni sai pangakontoris mündiautomaati puistatud sendid oma samas pangas olevale arvele kanda mõningatel juhtudel tasuta, siis nüüd ei võeta kolme kuu jooksul tasu isegi siis, kui inimene soovib mündid paberrahaks vahetada.

Nordea Pärnu kontori juhataja Mati Tiimus selgitas, et mündivahetuskampaania ajal võib pangakontorisse tulla nii sama panga kui mõne teise panga klient ja müntide paberrahaks vahetamise eest talt teenustasu ei küsita.

Pärnus on mündilugemise masinad pea kõigis pangakontorites: Nordeal Port Artur 2s, Sampol on aparaat Hommiku tänava kontoris ja lähiajal paigutatakse see Maxima hoones asuvasse kontorisse, SEBil on masin Rüütli tänava peakontoris ja Papiniidu kontoris ning Swedbankil on aparaat Keskväljak 1 ja Aida 5 ning Kaubamajakas asuvas kontoris.

Mündimasinaid on erinevaid, suurtes kontorites seisavad klientidele mõeldud saalis iseteeninduslikud aparaadid, pisemates pangakontorites võivad masinad asuda tellerite juures.

Metallrahaga panka minnes pole vaja seda eelnevalt sorteerida. Samuti pole hullu, kui mõne teise riigi mündid sekka jäävad, sest need viskab mündimasin spetsiaalsesse prügikasti, kust klient need ise välja noppida saab, selgitas Tiimus.

Seega pole mõtet üritada masinat petta, sest see võtab vastu vaid Eesti metallraha.

Mündilugemismasina kasutamine on lihtne: valad raha kaussi, vajutad nuppu ning ootad, kuni aparaat väljastab tšeki, millega saab telleri juures summa kas oma arvele kanda või paberrahana välja võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles