Meri ähvardas mägiveised endaga kaasa viia

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannaniitu puhastavatest mägiveistest on saanud kohaliku rahva lemmikud, keda hordidena vaatamas käiakse.
Pärnu rannaniitu puhastavatest mägiveistest on saanud kohaliku rahva lemmikud, keda hordidena vaatamas käiakse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Palju ei puudunud, et tormiööl üle kallaste tõusnud meri oleks endaga kaasa viinud Pärnusse rannaniitu puhtaks sööma toodud linnarahva lemmikud, 34 Šoti mägiveist.

"See oli tõesti hirmus öö. Me ei osanud oodata, et meri kahe tunniga nii kõrgele tõuseb. Kui tuul poleks öösel kella kolme ajal suunda muutnud, oleksime ikka päris hädas olnud," rääkis Šoti mägiveiste omanik Georg Artma Õhtulehele ülemöödunud nädalavahetuse tormisest ööst Pärnu Mai elurajooni ja mere vahelisel rannaniidul.

Artma arvates ulatusid täiskasvanud loomadel jalad veel põhja, kuid vasikad ujusid meeleheitlikult, et pinnal püsida.

Kui meri oli tõusnud viimase piirini, millest edasi oleks olukord muutunud lootusetuks, pööras tuul viimaks teise suunda ja vesi hakkas kiiresti alanema. Üllataval kombel tulid laiali pagenud loomad ise aedikusse tagasi ja mitte ükski ei jäänud kadunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles