Täna lauldakse imede aias

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elo Kesküla (vasakul) ja Toomas Tuulse arutasid Anu Männiga orkestriproovis laulupeo nimilaulu esitamise üksikasju.
Elo Kesküla (vasakul) ja Toomas Tuulse arutasid Anu Männiga orkestriproovis laulupeo nimilaulu esitamise üksikasju. Foto: Urmas Luik

Täna õhtul Pärnu Vallikäärus toimuva Pärnumaa laulupeo “Imede aias” nimilaulu autor on Stockholmis elav helilooja-koorijuht Toomas Tuulse, kelle silme all koorijuhid eile lauljaid saatva Pärnu linnaorkestri ees dirigeerimist harjutasid.

Mitmegi jaoks on see esimene kogemus. “Siiani on minu kõige suurem orkester olnud käsikellade orkester, on võimas tunne seista professionaalsete muusikute ees. Nad reageerivad kiiresti ja pole vaja oma energiat muule kui ainult muusikale kulutada,” rääkis Elo Kesküla, kelle kanda on nimilaulu juhatamine.

Kesküla juhatab peol ühtlasi popurriid Gustav Ernesaksa ja Kersti Merilaasi ooperist “Käsikäes”, mida pole Eestis tema teada esitatud vähemalt pool sajandit. Ernesaks kirjutas selle ooperi 1950. aastatel ja seda kanti ette vaid mõnel korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles