Jäätmete põletamise komme on visa kaduma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnainspektsioon on käesoleva aasta algusest kuni praeguseni tuvastanud 161 jäätmekäitluse nõuete rikkumist, millest ligi pool ehk 67 juhtumit on seotud jäätmete põletamisega.
 

Ehkki jäätmete põletamine on jäätmeseadusega keelatud, näitab igapäevane järelevalve, et paljud eraisikud ja ettevõtted püüavad jäätmetest just sel moel vabaneda. Lõkkesse visatakse ehitusjäätmeid, rehve, vana mööblit, riideid, jalanõusid ja muid olmejäätmeid.

Näiteks augustis põletas Tõstamaa valla elanik oma tööandja korraldusel ehitus- ja lammutusjäätmeid, milleks olid värvipotid, kipsplaadid, keraamilised plaadid ja kilepakendid. Sellele rikkumisele järgnes 3000 krooni suurune trahv.
 
Et ees seisab sügisene aedade ja õuede korrastamine, tuletab keskkonnainspektsioon meelde, et lõkkes võib põletada ainult naturaalset puitu, oksi ja lehti. Sealjuures tuleb muidugi järgida nii tuleohutuse nõudeid kui kohaliku omavalitsuse kehtestatud reegleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles