Sanga-Tõnisel näeb hohloma ilu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“See lõikelaud on väga kaua kasutusel olnud ja toodi meie kollektsiooni,” pöörab Ljubov Petrova hohloma mustri enda poole.
“See lõikelaud on väga kaua kasutusel olnud ja toodi meie kollektsiooni,” pöörab Ljubov Petrova hohloma mustri enda poole. Foto: Urmas Luik

Vene talu õues Sanga-Tõnisel ütlevad külalislahke tere enda valmistatud rahvarõivais perenaine Ljubov Petrova ja tema õpetajast tütar, noorperenaine Veronika Meibaum.

“Veronika tuleb mulle alati abiks, kui meil on suurem grupike, aga kohapeal toimetan rohkem mina abikaasaga, väimees käis eile muru niitmas,” seletab Ljubov, kes koos tütrega on äsja lehvitanud valgele reisibussile. “Vändra raamatukogu eestvedamisel tuldi uudistama Audru kanti ja tutvuma Vene kultuuriga,” hoiab Ljubov jutuotsa.

Külastajatele tutvustab pererahvas Eestis viiendat põlve enda talu ja tegemisi, muuseumi. Hohloma-esemete kogu on kujunenud Ida-Euroopa suurimaks, tehes oma ligi 400 esemega silmad ette sellisele kunstivaramule nagu Ermitaaž Peterburis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles