Matkajuht tutvustab linnaloodustki

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu turist tahab minna kindlasti purjeretkele, matkajuht Argo Linnamäel on endal purjekas ja vajadusel rendib ta jahtklubis nelja alust.
Pärnu turist tahab minna kindlasti purjeretkele, matkajuht Argo Linnamäel on endal purjekas ja vajadusel rendib ta jahtklubis nelja alust. Foto: Urmas Luik

Pärnu matkakorraldaja Argo Linnamäe viib aastas matkale 1000–2000 huvilist ja teab, et inimesed on erinevad: üks tahab loodust nautida, teine sportlikult alati esimeseks tulla.

Näiteks tutvustab Linnamäe turistidele Pärnu looduslikke vaatamisväärsusi: võtab seltskonna hotellist peale, viib nad vast avatud rannarajale ja linnuvaatlustornidesse roostiku elu binokliga uurima ja konnakontserti kuulama, kiikab linnalehmi, õpetab vahet tegema kajakatel ja hallhaigrutel, näitab Jaansoni raja ääres koprapesi, sõidutab Vallikäärus rahvast veesõidukil ümber purskkaevu, pannes retkelised kiljuma, ja tutvustab lõpuks moodsat kuppelkatusega loodushariduskeskust.

“Matkajuhi kunst on teha loodus inimestele arusaadavaks, luua seoseid,” nendib Linnamäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles