Iga tänav ja maja peidab lugu

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu giidid Evelyn Karlsson, Maie Toome ja Ann Eichhorst valgeks võõbatud Punase torni juures, mida linna tutvustades maha vaikida ei või.
Pärnu giidid Evelyn Karlsson, Maie Toome ja Ann Eichhorst valgeks võõbatud Punase torni juures, mida linna tutvustades maha vaikida ei või. Foto: Annika Poldre

Igas majas ja tänavas peitub mõni lugu. Selleks, et mõistaksime paremini oma kodukoha ajalugu ja oskaksime oma linna väärtustada, on Pärnu giidide ühing koostanud temaatilised tuurid.

Kolm Pärnu giidi, Evelyn Karlsson, Maie Toome ja Ann Eichhorst leidsid oma tihedas töökavas – giiditöö kestab suvel koidust pimedani – aega, et oma tegemistest ja uutest suvetuuridest kõnelda.

Ekskursioonid toimuvad ettetellimisel. Teemad on põnevad, keskendudes Pärnu ajaloole. “Puitarhitektuur ja tööstuspiirkonna agulimiljöö Riia eeslinnas” tutvustab huvitavaid ehitisi ja märke ajaloolistest tööstusettevõtetest. “Tisleripojast linnaarhitektiks” kätkeb Olev Siinmaaga seotud paiku ja funktsionalistlikku supelarhitektuuri. “Jalutuskäigul kujuteldaval keskaegsel linnamüüril”, mis kulgeb piki kunagist müüri, saab kuulda, kuidas kujunes linn ning millised tänavad ja majad siin keskajal olid. “Pärnu kirikud ja religioon” tutvustab linna usu kaudu. Augustiunetuse ajal tehakse tuur Supeluse tänava ajaloost. Ainult venekeelne on kummituste tuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles