Galerii: soe ilm meelitas suvitajad Pärnu randa

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Töönädala algusele vaatamata meelitasid lõõmav päike, roheline lipp ja 20 kraadi ümbruses õhu- ning veetemperatuur mitu tuhat inimest rannamõnusid nautima.

“Käin juba ammu ujumas, vesi on päris soe,” sõnas emaga suplemast tulnud väike Oskar. Poisi ema kinnitas poja öeldut ja lisas, et nad on vahel juba varajases maikuus ujumas käinud ja seetõttu harjunud veidi kargemate temperatuuridega. Peale nende oli teisigi, kes end märjaks kastsid.

Vetelpäästjate sõnade kohaselt on ujujaid esimesel suvekuul ikka olnud, kuid tihti on need ühed ja samad inimesed. Päästjate abi ja päästmist pole sel suvel keegi vajanud.

Mitu rannaliival päevitajat nentis, et on sel aastal esimest korda rannas, sest ilm pole lihtsalt varem lubanud. “Vette pole küll tahtmist minna, liiga külm ja räpane,” sõnas kohalik noormees. See on tema arvates mõistetav, sest suurt suve pole ju olnud.

Rõõmsameelsed soomlastest puhkajad kiitsid aga meie randa taevani, väites, et käivad igal suvel vähemalt korra Pärnus. Suure osa rannas nautlejatest moodustasidki meie põhjanaabrid.

Soe ilm on kihama löönud söögi- ja joogiärid, peale selle on lõbustusi ja ajaviidet nii väikestele kui ka suurtele. Siiski on näha, et osa müügiputkasid on endiselt suletud. Smuuti- ja mahlabaari Boost müüja Egle arvates on rahvast suve algul alati vähem, kuid sel aastal on inimesi isegi rohkem olnud kui samal ajal eelnevatel aastatel. Temagi ütles, et pole veel suplemas käinud, sest vesi tundub must.

Pingil raamatut lugenud Reet rääkis, et ta käib tihti rannas, küll üksi, küll lastelastega, aga mitte ilmtingimata päikest võtmas või ujumas. “Pole midagi paremat kui suvine Pärnu, ainult kohalikud võiksid rohkem aja maha võtta ja nautida seda ilu, mida kodulinn suvel pakub,” sõnas naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles