Lepiku-Mardi talu aias liigud nagu muinasjutus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepiku-Mardi talu kollektsioonaed Halinga külas pakub imelist ilu, kus perenaine Viivi Lepik püsikute kohta seletusi jagab.
Lepiku-Mardi talu kollektsioonaed Halinga külas pakub imelist ilu, kus perenaine Viivi Lepik püsikute kohta seletusi jagab. Foto: Urmas Luik

Lepiku-Mardi talu Halinga külas on üks neist, mis esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval huvilisi võõrustab ja naudingu saab sellest õites kirendavast muinasjutulisest aiast botaanikakauge külastajagi.

Täpsemalt öeldes on Lepiku-Mardi kolmehektarilisel alal kollektsioonaed, milles kasvab üle 700 puu- ja põõsaliigi ning üle 3000 püsiku. Taimi on maailma igast nurgast ja perenaine, aiandushuviline meditsiinitöötaja Viivi Lepik teab neist igaühe soove ja vajadusi ning ütleb nende kui elusolendite kohta „kes“. Kujunenud tööjaotus on selline, et metsandust õppinud abikaasa Ain tegeleb pargiala kujundamisega ja Viivile on jäänud lilled.

Kartuli asemel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles