Saarte kogu nimetas Kihnu vallavanemat separatistiks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Eesti saarte kogu esindab kõiki saari, meie eesmärk on liikuda edasi rõhutatult väikesaartele suunatud tegevustega,” selgitas Kihnu vallavanem Ingvar Saare enda ja kahe kolleegi allkirjastatud pöördumise tagamaid.
“Eesti saarte kogu esindab kõiki saari, meie eesmärk on liikuda edasi rõhutatult väikesaartele suunatud tegevustega,” selgitas Kihnu vallavanem Ingvar Saare enda ja kahe kolleegi allkirjastatud pöördumise tagamaid. Foto: Ants Liigus

Kihnu, Vormsi ja Ruhnu vallavanem teavitasid Eesti saarte kogu (ESK) soovist luua kolme saarvalla ühendus ja viimasel üldkogul lõid kired nende kui separatistide ümber lõkkele.

Kolm saarvalda tahavad tekitada valitsusele uue partneri, mis esindab nende huve paremini kui ESK ja suudab riigieelarvest arenguks rohkem raha välja kaubelda.

“Üldkogul jäi kõlama mõte, et kõigepealt peaksid kolme saarvalla juhid peeglisse vaatama ja endalt küsima, miks neil on probleeme oma kogukonna kaasamisega ja miks nad on loobunud oma maakonna omavalitsusliitudes osalemisest,” ütles ESK eestseisuse liige, Tõstamaa valla Manija saare külakeskuse juhataja Svea Aavik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles