66 pilti: Ammende villa ooperifestivali hõrk avaakord

, literaat ja laulja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval avati Pärnus pidulikult Ammende villa ooperifestival „Muusika ja maitsed“, mis pakub nelja õhtu jooksul kauneid muusika- ja maitseelamusi.

Festivali peaesineja on Milano ooperiteatri La Scala kauaaegne primadonna Denia Mazzola Gavazzeni, kes on ühtlasi ooperipäevade raames toimuvate kontsertide lavastaja, kunstnik ja kostüümide kujundaja. Eesti publik ei kohtu Mazzola Gavazzeniga esimest korda. 3. jaanuaril oli Itaalia laululegend Pärnu kontserdimajas toimunud Fabergé balli peaesineja.

Igal õhtul pakutakse Ammende ooperifestivalil ülevaade konkreetsest muusikateosest. 9. juulil oli selleks Giacomo Puccini ooper „Boheem“, millest kanti klaveri saatel ette aariaid, duette ja stseene. Klaveril saatis soliste Svetlana Huseinova.

Ooperifestivali avakontsert möödus ülevas ja erksalt meeleolus. Ammende villa hallis avas ooperifestivali Itaalia ooperikunsti üks huvitavamaid legende. Mazzola Gavazzeni (Mimi), kes on endiselt hiilgavas vokaalses vormis, suutis elama panna kogu õhtu ja kirgliku temperamendiga nakatada kõik lavalolijad. Mazzola Gavazzeni täisdiapasooniga sopran oli kütkestav kõikides registrites. Primadonna iga ettekantud fraas oli tulvil emotsionaalseid nüansse ja kirgastatust, sellele lisandusid graatsia ja naiselik elegants ning itaalia lauljatele nii omane pisaratest tulvil tundlikkus.

Gavazzenile olid väärilised partnerid Itaalia tenor Fabrizio Mercurio (Rodolfo) ja Eesti bariton Aare Saal (Marcello). Mercurio tenor kõlas eriti hästi ülemises tessituuris, mis ongi tenori jaoks olulisim. Aare Saali meeldiva tämbriga bariton, karakteerne ja huvitavate värvidega rollilahendus tegid temast õhtu ühe meeldivaima esineja.

Esinesid bass Riccardo Ristori (Colline), bariton Fiore Bati (Schaunard) ja sopran Serena Pasquini (Musetta). Lavaliselt sensuaalselt mõjus bariton Ken Watanabe (Alcindoro). Publiku viis ooperis toimuvaga kurssi Rein Laos ja festivalile puhusid elu sisse Ene Tohv, Kadi Elmeste ning Andris Avamere.

Ammende villa ooperifestivali avakontsert ja kontserdil viibijate ovatsioonid tõestasid suurepäraselt, kui vajalikud on maailmakultuuri elitaarsete esindajate ülesastumised Pärnus, mis kuulub vaieldamatult Eesti sügavaimate kultuuritraditsioonidega linnade hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles