Mikkeni lambatalu säilitab eesti pärandkultuuri

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Lammaste arv on pidevalt muutuv, igal kevadel sünnib uus põlvkond,” sõnas Mikkeni lambatalu perenaine Kristel Kuusik.
“Lammaste arv on pidevalt muutuv, igal kevadel sünnib uus põlvkond,” sõnas Mikkeni lambatalu perenaine Kristel Kuusik. Foto: Ants Liigus

Varbla vallas Tamba tuulikute all asuv Mikkeni lambatalu kasvatab Kihnu maalambaid ja pakub lambavilla, lõnga, maavillast käsitööd, lambanahku ja elusloomi.

Mikkeni lambatalu sai alguse 2012. aasta kevadel, kui pärast pikka kaalumist otsustasid Kristel Kuusik ja Andre Vare hakata talu pidama. Ühel päeval luges lambatalu peremees lehest artiklit, et Kihnu maalammas on kasukalammas, ja nii hakati asja lähemalt uurima.

Noored võtsid eesmärgiks säilitada eesti pärandkultuuri. 2012. aasta mais soetasid nad esimesed kolm Kihnu maalammast. Tänavu kevadel oli loomi juba 70 ja enam. “Lammaste arv on pidevalt muutuv, igal kevadel sünnib uus põlvkond, lisaks kõigub aastaringselt lammaste arv tänu müügile ja mõned leiavad tee ka toidulauale,” ütles Kuusik. Mõnest lambast on saanud tõsiseltvõetav Kihnu maalamba säilituskari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles