Jaanihanso siider vääristab kodumaist õunasaaki

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siidritalu peremees Alvar Roosimaa näitab mõned kuud tagasi valminud siidritoodangut.
Siidritalu peremees Alvar Roosimaa näitab mõned kuud tagasi valminud siidritoodangut. Foto: Ants Liigus

Kaelase külas asuvas ajaloolises talukohas ehitatakse üles Jaanihanso siidrimaja, milles valmivat šampanjasiidrit pakutakse gurmeekauplustes ja restoranides.

Alvar Roosimaa ostis Jaanihanso talukoha 2000. aastal. Maja ajaloost on teada, et Kaelase mõisahärra müüs talu 1882. aastal Jakob Blandele 17 taalri ja 77 krossi eest.

Sellest ajast peale on talul olnud mitu peremeest. Kui majapidamine Roosimaade omaks sai, tuli alustada prahikoristamisest, maja elamiskõlblikuks kõpitsemisest ja võsaraiumisest. Maja lähedal osteti lisaks veidi põllumaad ja metsagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles