Mati Laats: Kas nii ikka on kõige õigem?

, endine hüdraulikainsener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Laats.
Mati Laats. Foto: PP

Mõni aeg tagasi otsustas valitsus kahekordistada ühinevate omavalitsusjuhtide lahkumishüvitisi, makstes nüüd lahkujale 12 kuu täispalga. Otsustati kahekordistada ka omavalitsuste ühinemistasusid. See kõik viitab, et protsessil lastakse isevoolu kulgeda, kuid kas nii ikka tekib kõige parem tulemus? Volikogud ja vallavanemad ise otsustavad ja rahvale ei pakutagi muid võimalusi peale liitumise.

Huvitav oleks teada, mis saab vallast, mis asub perifeerias ja millega keegi ei taha ühineda. Ja kuidas ühinemistasusid kulutatakse.

Valdade liitmine suurendab kolgastumist. Liitmine ei loo uusi töökohti ega pidurda väljarännet. Valdade kaootiline liitmine, et riigilt raha kätte saada, teeb asja veel küsitavamaks. Pärast reforme, kui elu ikka ei hakka minema nagu vaja, peseb valitsus käed puhtaks ja teatab, et ise otsustasite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles