Avamerepurjetajad stardivad homme maratonregatile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahtklubi lipu all seilav Lady Bird võistleb regatil ORC I grupis.
Pärnu jahtklubi lipu all seilav Lady Bird võistleb regatil ORC I grupis. Foto: Ardi Truija

Homme Tallinnast startival ja järgmisel laupäeval Pärnus lõppeval 58. Muhu väina regatil stardib viiest riigist kokku 113 jahti umbes 700 purjetajaga.

Baltimaade suurim ja pikima ajalooga avamereregatt algab Tallinna lahel lühirajasõiduga. Pärast ligi poolteist tundi kestvat esimest etappi saadetakse purjekad pikale distantsile Kärdla sadamasse Hiiumaal, kuhu jõutakse sõltuvalt tuuleoludest kas ööpimeduses või juba järgmise päeva hommikul. Esmaspäevast vaba päeva sadamas sisustab Grillfest, mis hoolitseb nii purjetajate kõhutäite kui meelelahutuse eest.

Teisipäeval viib regati distants purjetajad Muhumaale Kuivastu sadamasse ja sealt edasi kesknädalal Saaremaale Roomassaarde. Mõlemas sadamas, nagu juba tavaks saanud, täidab õhtuid regatile õla alla pannud kohalike omavalitsuste korraldatud meelelahutus. Neljapäeva varahommikul suundutakse regati ühele pikematest etappidest, Roomassaarest Pärnusse. Reedel purjetatakse regati eelviimane etapp – Sorgu ring ning õhtu pakub regatilistele pikkade merepäevade järel ühise piduliku õhtusöögi ja meeleoluka peo Pärnu jahtklubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles