Akordioniõpetaja naudib suve aias askeldades

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riitskulli talu perenaine Õnnela Teearu istus koduaias kiigele koos oma silmatera, neljase tütretütre Keitliniga.
Riitskulli talu perenaine Õnnela Teearu istus koduaias kiigele koos oma silmatera, neljase tütretütre Keitliniga. Foto: Mailiis Ollino

“Seda ma ise täpselt ei mäleta, aga ema rääkis, et olin kuueaastane, kui ta viis mind Valga kultuurimajja akordionist Venda Tammanni kontserdile, ma olevat tema mängu vaadanud, suu lahti,” jutustab Õnnela Teearu koduõues kohvi tassi valades.

Pärast kontserti olevat Õnnela hakanud kodus rääkima, et tahab sellist pilli mängida, nagu ta laval nägi. Aga muusikakooli ei võetud nooremaid kui kümneaastasi, alles siis sai ta hakata oma sünnilinnas Valgas akordioni õppima.

See oli saatuslik valik, järgneva tee sillutamine, mis tõi Õnnela Teearu Kilingi-Nõmme muusikakooli akordioniõpetaks ja on toonud talle tunnustusi, neist viimasena Pärnumaa populaarseima haridus- ja kultuuritegelase austava nimetuse Jakobsoni konkursil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles