Kaitseliit sai valitsuselt loa Lottemaale maatüki andmiseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valitsus otsustas tänasel istungil anda kaitseliidule loa koormata hoonestusõigusega 35 aastaks Pärnu maakonnas Tahkuranna vallas Reiu külas asuv Uulu linnaku 12,4 hektari suurune kinnistu, millel seatakse hoonestusõigus SA Leiutajateküla kasuks.

Endisele Nõukogude armee raketibaasi alale on kavas rajada Lottemaa teemapark. Praegu kinnistul asuvad amortiseerunud ja kohati varisemisohtlikud hooned lammutatakse.

Kinnistule on plaanis ehitada joonisfilmist ja lasteraamatust „Leiutajateküla Lotte“ tuntud tegelaskujudega teemapark. pääsla, kioskid, Mini-Leiutajateküla, nelja ja poolekorruseline maja (Lotte maja), kahekorruselised majad (Bruno ja Giovanni majad), ühekorruselised majad (jäneste maja, Oskari kuur ja sigade maja), veski, administratiivhoone ja söökla, vaatetorn, matkarada, onnid, maisipulkade masin, purskkaev, laadaplats, kohvik, skulptuuripark, lennumasin jne.

Hoonestusõiguse tasu on kuni 2014. aasta lõpuni on 120 000 krooni aastas, alates 2015. aastast  350 000 krooni aastas.

Alates viiendast aastast korrigeeritakse tasu üks kord aastas tarbijahinnaindeksi võrra, kuid mitte rohkem kui 5 protsenti kalendriaastas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles