Varahommikul Pärnu jõest päästetud taksikoer ootab varjupaigas omanikku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinnas Jaansoni raja ääres veepiirilt päästetud must isane taksikoer ootab Pärnu kodutute loomade varjupaigas peremeest või -naist.
Pärnu kesklinnas Jaansoni raja ääres veepiirilt päästetud must isane taksikoer ootab Pärnu kodutute loomade varjupaigas peremeest või -naist. Foto: Pärnu kodutute loomade varjupaik

Täna varahommikul aitasid päästjad Pärnu kesklinnas Jaansoni raja juures jõest välja taksikoera, kelle võttis oma hoole alla kodutute loomade varjupaik.

Veidi enne kella 5 said päästjad väljakutse Laiale tänavale Jaansoni raja äärde, kus helistaja sõnul oli taksikoer jõe ääres truupi kinni jäänud.

Päästjad aitasid hätta jäänud märja loomakese kaldale ja kutsusid kohale kodutute loomade varjupaiga töötaja, kes kutsu oma hoole alla võttis.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabeli sõnade kohaselt oli taks ilmselt jões ujunud ja sattunud kalda ääres vee piiril asuvasse süvendisse, kust ta omal jõul välja ei pääsenud.

Et koeral polnud kiipi, pole teada, kes on tema omanik.

Pärnu kodutute loomade varjupaiga juhataja Anneli Matsi ütlust mööda on päästetud isane taksikoer rõõmus ja sõbralik ning ootab oma peremeest või -naist.

Matsi jutu järgi teeks kiip looma peremehega uuesti kokkuviimise oluliselt lihtsamaks. „Kui kiibi andmed on registris, saab sealt looma omaniku telefoni,“ seletas ta.

Matsi märkis, et loomaomanikud, kelle lemmikul on kiip, saavad selle andmeid e-riigi andmebaasist kontrollida. „Kiibi andmed on sel kirjas alajaotuses „minu asjad“, mille all on alamlehekülg „lemmikloomad“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles