Põhara külas peab põldu ja karja tegus perefirma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Põhara Agro tegevjuht Jaanus Põldmaa ütleb, et mõne traktori ja mehega harivad nad ligemale 1100 hektarit põldu, see on omaaegse kolhoosi mõõt.
OÜ Põhara Agro tegevjuht Jaanus Põldmaa ütleb, et mõne traktori ja mehega harivad nad ligemale 1100 hektarit põldu, see on omaaegse kolhoosi mõõt. Foto: Ants Liigus

Ühel päeval võttis Põhara Agro tegevjuht vastu kõne kohalikult konstaablilt, kes küsis, kuidas ta peaks suhtuma sellisesse avaliku korra nähtusesse, kus hernepõllu ääres seisab seitse autot ja inimesed täidavad kaunu avades kõhtu.

“Ütlesin, mis seal ikka suhtuda: tee äärest sõtkuvad inimesed kümme meetrit põllu servast ära, teisest otsast sõtkuvad metssead sama palju ja keskmine osa jääb meile, see selline ühiskondlik põld, kõik saavad oma osa,” iseloomustab oma igapäevast reaalsust OÜ Põhara Agro tegevjuht Jaanus Põldmaa. Tema juhitav firma kasvatab Audru vallas hernest 150 hektaril ja osa saagist läheb Cibusesse kamajahu valmistamiseks.

Peale herne vajavad kamatöösturid otra, nisu, rukist – tooret, mida nagu eelmiselgi aastal kasvatab lepinguliselt vaid Põhara Agro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles