Pärnu volikogu annab kolm teenetemärki

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helle Kullamaa.
Helle Kullamaa. Foto: PP

Pärnu linnavolikogu kavatseb anda teenetemärgi muusikaõpetajale ja koorijuhile Helle Kullamaale, Pärnu rahvusvahelisi suhteid korraldanud Toivo Riimaale ning soome keelt ja kultuuri Pärnu noorte hulgas edendanud Vaike Vagale.

Ettepaneku Helle Kullamaad Pärnu teenetemärgiga tunnustada tegid Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse (ESPÜ) sekretär Lembit Miil ja volikogu liige Jüri Lebedev.

Kullamaa on Pärnus muusikaõpetaja olnud 1961. aastast ja põhitöö kõrvalt koore juhtinud. Viimased 15 aastat on Kullamaa juhatanud ESPÜ meeskoori.

Eesti linnade liidu asedirektorile Toivo Riimaale teenetemärgi andmise taotluse esitasid LC Pärnu, LC Pärnu Koidula, LC Pärnu Livonia, LC Pärnu Strand ja volikogu liige Väino Hallikmägi.

Riimaa korraldas aastatel 1990-2001 Pärnu linnavalitsuses rahvusvahelisi suhteid. Tema algatatud või kaasaaidatud on Tammiste hooldekodu, Tammsaare vanadekodu, Tammsaare vanurite päevakeskus, kiirabiautode hankimine Tielist, toiduabi toomine Rootsist. Riimaal on suur roll rahvusvaheliste hansapäevade toomisel Pärnu linna.

Riimaa on 1990. aastast seotud Eesti Lions-klubide liikumise ja heategevusürituste organiseerimisega.

Ettepaneku Vaike Vaga teenetemärgiga tunnustada esitas Kuninga tänava põhikool. Vaga alustas Pärnus soome keele õpetamist Vanalinna põhikoolis, mille direktor ta aastatel 1980-1990 oli, ning jätkas kodumajanduskoolis, Sütevaka humanitaargümnaasiumis ja Kuninga tänava põhikoolis.

Vaga on Pärnu ja Vaasa sõprussidemeid arendanud 1971. aastast, tema koostatud on soome keele õpikud I-IX klassile. Tänu Vaga tööle on Kuninga tänava põhikoolile omistatud parima soome keelt õpetava kooli tiitel.

Volikogu otsustab teenetemärkide andmise järgmisel neljapäeval toimuval istungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles