Vahipataljon kutsub lahtiste uste päevale

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenijad. Pilt on illustratiivne.
Vahipataljoni ajateenijad. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja kaitseringkond korraldab Tallinnas asuvas Vahipataljonis sel pühapäeval 12-16 lahtiste uste päeva.

Peale traditsioonilise kaitseväge ja Vahipataljoni tutvustava programmi toimuvad uuendusena kompaniiülemate infotunnid ajateenijate vanematele ning elukaaslastele. Kaitseväe teatel teenib Põhja kaitseringkonnas aega märkimisväärne hulk Pärnu linna ja maakonna poisse.

Infotunni vajalikkuse tingib asjaolu, et lähedasi informeerida kaitseväes toimuvast ning tutvustada neile ajateenijate teenistust, olmet ja vaba aja veetmise võimalusi. Infotunni eesmärk on anda nendel teemadel adekvaatset ja täpset informatsiooni, et vähendada nii suhtlusportaalides ja foorumites esitatavate absurdsete küsimuste ning pealiskaudsete kommentaaride hulka, teatas Põhja kaitseringkonna teabeohvitser Taivo Talpas.

Sõjaväepolitsei eriala ajateenijad teevad demonstratsioonesitlused, mida külastajad saavad jälgida. Samuti on üles ehitatud välilaager koos kõigi sinna kuuluvate elementidega.

Relvastuse väljapanekul tutvustatakse huvilistele kasutuses olevaid käsi- ja tulirelvi. Külalised saavad ülevaate sõdurite päevakavast ja selle koostamise alustest ning neil on võimalus tutvuda kasarmu ja olmetingimustega.

Üles on rivistatud vähendatud aukompanii kõigi kolme väeliigi vormides ning meeleolu loob Kaitseväe orkester.

Külma ilma peletamiseks pakuvad leevendust soe tee ning kõhtu peaks mõnusasti täitma sõdurisupp.

Põhja kaitseringkonna Vahipataljon korraldab igal aastal 2-3 lahtiste uste päeva, aastas külastab väeosa keskmiselt 20 haridusasutust. Samuti korraldab Põhja kaitseringkond koostöös Vahipataljoniga riigikaitsekursusest osavõtvatele õpilastele välilaagreid.

Oktoobris alustas Põhja kaitseringkonna Vahipataljonis ajateenistust 171 kutsealust. Uued ajateenijad saabusid Saare, Hiiu, Pärnu, Rapla ja Harju maakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles