Tõrvatilk sünnipäevatordis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Laupäeval säras Eesti draamateater naeratustest. Sel aastal pea 60 000 vaatajale kunstielamuse kinkinud teater tähistas oma 90. aastapäeva.

Draamateatri juht Rein Oja (pildil vasakul) oli rahul. Teatrist räägiks Oja rõõmuga. Kuid on teemasid, mida ta kommenteerida ei soovi. Näiteks Eesti etendusasutuste liidu esimehe kohalt lahkumine. Loobumise taga polevat muud kui liidu vastu usalduse kaotamine: lekkis ju meediasse siselist’i kiri. 9,4 miljonit krooni, mis kultuuriminister Laine Jänes teatrite vahel jagas, polevat lahkumise põhjus.

Kõmu, et raha ajas teatrijuhid tülli, olla vale. Rahajagamise meediasse jõudmise taga näeb teatrirahvas hoopis poliitilisi mänge, sealhulgas soovi ministrit kohalt kangutada. Kuid selles etenduses Oja rolli ei soovi. Tal on teater, mida ta on neli aastat edukalt juhtinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles