Patsiendid soovivad vähiravi saada ka Pärnus ja Ida-Virus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnavähi erinevad staadiumid.
Rinnavähi erinevad staadiumid. Foto: Margus Ansu

Patsientide esindusühing soovib, et onkoloogiaravi oleks edaspidi võimalik saada peale Tallinna ja Tartu ka Pärnus ja Ida-Virumaal.

Täies mahus onkoloogiaravi on võimalik praegu saada Tartu Ülikooli kliinikumis ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas. Sotsiaalministriga kohtunud patsientide esindusühingu jurist Eve Pilt ütles, et patsiendi jaoks oleks tähtis see, et ravi saaks ka mujal, mitte ainult Tallinnas ja Tartus. Juristi sõnul võiks vähiravi olla kättesaadav ka Pärnus ja Ida-Virumaal, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Sotsiaalminister Hanno Pevkur pidas haigete soovi reaalseks ning märkis, et onkoloogiaravi küsimusi on korduvalt arutatud. Millal võiksid patsiendid saada vähiravi ka Pärnus ja Ida-Virumaal, ei osanud minister öelda. Kõigepealt peavad haiglad, haiglate Liit ja patsiendid jõudma ühistele seisukohtadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles