Siinmaa mälestusmärgi rajamine algab sügisel

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldjoontes peaks Pärnu Vallikääru kavandatud Olev Siinmaa mälestusmärk hakkama välja nägema selline, kuid arhitekti kujutav istuv skulptuur tahab veel mõningast täpsustamist.
Üldjoontes peaks Pärnu Vallikääru kavandatud Olev Siinmaa mälestusmärk hakkama välja nägema selline, kuid arhitekti kujutav istuv skulptuur tahab veel mõningast täpsustamist. Foto: OÜ Mudel

Arhitekt Olev Siinmaale pühendatud mälestusmärgi rajamise ettevalmistustööd lähevad lahti septembris, kui arheoloogid asuvad uurima Pärnu Vallikääru nõlva sisemust.

Pärnu linnakunstniku Janno Poopuu sõnutsi on Siinmaa mäletusmärgi ideekavandite konkursi võitnud Mudel OÜ tiim (Paco Ernest Ulman, Hardi Lehemaa, Andres Vare ja Helle-Triin Hansumäe) lõpliku eskiisprojekti esitanud ja linnal autoritega monumendi rajamise ajagraafik kokku lepitud.

Muinsuskaitseamet on andnud eskiisile heakskiidu, et sellega edasi töötada, ja seadnud tingimuseks, et kavandataval mälestusmärgi alal Siinmaa kodumaja Rüütli 1a vastas Vallikääru nõlval tehakse enne arheoloogilised uuringud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles