Suuk pääses kohtus maksuameti trahvist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu keskfraktsiooni aseesimees Garri Suuk pääses kohtus maksu- ja tolliameti määratud trahvist.
Pärnu linnavolikogu keskfraktsiooni aseesimees Garri Suuk pääses kohtus maksu- ja tolliameti määratud trahvist. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavolikogu keskfraktsiooni aseesimees Garri Suuk seljatas kohtus maksu- ja tolliameti (MTA), mis määras talle valeandmete esitamise eest 12 000kroonise trahvi.

Pärnu maakohus tühistas maksu- ja tolliameti trahviotsuse ja lõpetas Suugi vastu algatatud väärteomenetluse, kirjutas Õhtuleht.

Maksu- ja tolliameti avalike suhete juhi Anne Osveti väitel ei jõudnud kohus Suugi väärtegu ettenähtud aja jooksul läbi arutada ja menetlus lõpetati aegumise tõttu.

Suugile süüks pandud väärteo tagamaad ulatuvad 2007. aastasse, kui Suuk töötas AS Suur-Sepa Arenduse juhatuse liikmena ja vastutas firma rahaliste ja mitterahaliste kohustuste täitmise eest. MTA otsuse kohaselt seisnes väärtegu maksude väärarvutuses ning sellest tulenevalt maksudeklaratsioonides valeandmete esitamises.

Suuk vaidlustas MTA otsuse kohtus. Pärnu kesklinna veetorni asemele üheksakorruselise hoone ehitada lubanud Suur-Sepa Arendus lõpetas 2009. aasta märtsis pankrotiga ja jättis endast maha 11 miljonit krooni võlgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles